Volledig scherm

Hartje Breda – Vautje bedankt!

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Met andere woorden, we maken allemaal fouten. Maar de een is wat pijnlijker dan de ander. Een taalfout op een boodschappenlijstje is minder erg dan een tickvautje in de krant. Want dat ziet ‘iedereen’.

Een grammaticaal slippertje op een verkeersbord is heel vervelend - want verkeersborden staan op straat. Komt iedereen langs. Nóg erger is als zo’n bord pal naast een basisschool geplaatst is, waar kinderen in pakweg groep 7 nota bene al de geheimen van d, t en dt leren.

En nóg genanter is het als er vlak bij elkaar niet één maar meerdere borden staan met steeds diezelfde misser.

Bij de dr. De Visserschool in ’t Ginneken stonden dus zulke borden. Drie stuks, met deze tekst: 'Za. 10 sept. fietsen worden verwijdert'.

Op de De Visserschool hadden ze het nog niet eens gezien, maar de schok was groot, toen ze het nieuws vernamen. Zo ook bij de gemeente. Met een indrukwekkende snelheid werd er werk van gemaakt. Amper een uur na de melding van de beschamende borden, reageerde woordvoerder David Slager:

‘Jawel, ook bij de gemeente werken mensen! En die willen nog wel eens ergens een (taal)foutje maken. Als dat taalfoutje dan toevallig ook nog op een verkeersbord belanDT, dan is dat natuurlijk een béétje ongelukkig. We hebben ons foutje daarom maar educatief en transparant hersteld (zie foto in de bijlage). En de betrokken ambtenaar die de tekst voor het bord heeft aangeleverd, moet voor morgen 100 keer ‘fietsen worden verwijderd’ schrijven en bij de wethouder inleveren.’

Hulde! (JH, die hoopt dat hij geen tikfouten heeft gemaakt in dit stukje)

Volledig scherm

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1291 stemmen