Volledig scherm
© Johan Wouters/pix4profs

Hartje Breda: Ultraloper Quillermo uit Teteringen is opeens een bekende Nederlander

Dinsdag stond in BN DeStem een interview met ultraloper Quillermo Pellicaan uit Teteringen. Een verhaal met gevolgen…

Stiekem zijn we wel trots. Het was immers een paginavullend artikel in BN DeStem dat het balletje deed rollen. Quillermo Pellicaan uit Teteringen vertelde dat hij, die vroeger een hekel aan sport had, in april Le Marathon Des Sables in Zuid-Marokko gaat lopen. Dat betekent in een week 250 kilometer hard lopen door de Sahara, met bepakking, onderweg zelf voor je eten zorgen en ’s nachts met andere atleten slapen in een 8-persoonstent.

“Niet normaal meer wat het artikel teweeg heeft gebracht”, lacht Pellicaan op donderdagmorgen. Hij heeft net een interview met Q-radio achter de rug. “Nu besef ik pas hoeveel mensen naar die zender luisteren, ik krijg meteen enorm veel reacties.”

Radio 1 heeft ook al gebeld, of hij donderdagmiddag om 15.00 uur naar de studio kan komen. Waarom niet? Woensdagavond was hij te horen op Radio 2 en verder besteedden Omroep Brabant, RTL Nieuws, NRC Next en Puur NL aandacht aan hem. “Dat ik ooit nog op PUUR NL te horen zou zijn, ik kende die zender eerlijk gezegd niet eens, haha… Oh ja, BNR heeft inmiddels ook gebeld.”

Zijn plotse landelijke bekendheid legt Pellicaan geen windeieren, spontaan meldde zich ook al een shirtsponsor.

Allemaal leuk en aardig, maar brengt dit zijn strakke trainingsschema niet in de war? “Ja. Ik zit al vanaf half negen vanochtend in mijn trainingsbroek, maar krijg het ene telefoontje na het andere”, zegt hij kort na 10.00 uur. “Ik hoop vanavond alsnog tijd te hebben. Ach, ik zal echt geen mindere marathon lopen als ik een of twee keer een training moet verschuiven.”

Le Marathon des Sables is van 9 tot en met 15 april. Natuurlijk doen we in BN DeStem verslag van de avonturen van Quillermo in de Sahara.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
35 stemmen