Volledig scherm

Hartje Breda: superhelden op Kasteelplein

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Is it a bird? Is it a plane? No, it’s Captain Aquafresh!

Op het zonovergoten Kasteelplein stuiten we op vrijdagmiddag op een wel heel bijzondere verschijning. Even denken we aan een vrijgezellenfeestje bij het zien van een jongeman, die gekleed gaat in een rose-wit-blauwe outfit inclusief flitsende cape. Dichterbij gekomen blijkt hij tandpasta uit te delen, van het merk Aquafresh.

Wow, dat is nog eens leuk vakantiewerk! Beter dan het aardbeien plukken of vakken vullen waar wij vroeger onze vakantiecentjes mee vergaarden...

Captain Aquafresh, in het dagelijkse leven student Moreno uit Hoofddorp, is niet alleen. Daar komt zijn collega aangezweefd, Thirsa uit Lisse, gekleed in een identiek ensemble. Moreno doet dit werk al vier jaar, via promotiebureau Barracuda heeft hij al op veel plekken in het land reclame gemaakt voor een keur aan artikelen. “Maar dit is wel een van de mooiste plekken waar ik gestaan heb”, zegt hij en wijst op het imposante KMA-gebouw.

Passanten nemen intussen gretig kleine tubes tandpasta aan, ze komen als vliegen op de frisse honing af. Moreno en Thirsa krijgen natuurlijk veel commentaar vanwege hun opmerkelijke kleding. “Sommigen lachen of wijzen alleen maar naar ons, anderen zeggen weer dat we er heel gaaf uit zien.”

Moreno en Thirsa lachen bij een ieder die passeert vriendelijk hun tanden bloot. Witte tanden natuurlijk. Extra veel gepoetst vanwege hun ‘handel;? “Nee hoor”, zegt Moreno. “We moesten de tandpasta wel eerst uitproberen, om zelf te ondervinden dat je mond extra lang fris blijft. Dan weet je ook waar je over praat. En ja, het klopt.”

En weg is de Captain. Hij duikt in de bak met tubes en deelt er nog maar eens een paar uit. De wind doet zijn cape en de blonde haren van Thirsa elegant wapperen. (JH)

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
131 stemmen