Volledig scherm
Sint en Piet bij het Packhuys.

Hartje Breda: Speelse verwondering in het Sinterklaashuis

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Het jochie kijkt met grote, haast ongelovige ogen naar de Goedheiligman. Het is ‘m écht. En daarnaast staat Zwarte Piet. Wauw. De Sint is weer in het land, het Heerlijk Avondje nadert gestaag, de voorpret is begonnen. Z’n moeder spoort ‘m aan naar het tweetal toe te gaan, ze heeft haar telefoon al in de aanslag. Moedig en vol zelfvertrouwen zet hij een stap naar voren. Van de Sint krijgt hij direct een stevige hand, de Piet geeft een aai over z’n bol en een handje pepernoten. Het jongetje lacht vertederend: hier ontmoet hij twee fascinerende grootheden. Hij kijkt nogmaals omhoog, naar die vriendelijke, oude man en z’n fraaie, grijze baard. Het is ‘m écht.

De Sint en z’n Piet zijn zojuist Het Packhuys uitgewandeld, om voorbijgangers in de Barones te verwelkomen. Het Sinterklaashuis is driemaal per week geopend, kinderen kunnen binnen cadeautjes inpakken, pakjes door de schoorsteen gooien, kleine klompjes beschilderen, een koek versieren en een glittertattoo laten zetten. Ofwel: lekker fröbelen en knutselen. Zaterdagmiddag werd Het Packhuys geopend. Direct vermaakten vele tientallen kinderen zich al binnen, terwijl voorbijgangers met graagte op de foto gingen met Sinterklaas. Van de jongste kinderen tot de grootouders: de Sint is nog immer een graag geziene gast.

Geen detectiepoortjes, geen beveiliging, maar een vrolijk en vooral ongedwongen kinderfeest. Of het befaamde, landelijke debat hier een rol speelt? Dat lijkt haast ondenkbaar: in Het Packhuys is vooral oog voor het snoepgoed, voor de cadeautjes en de magie van het Sinterklaasfeest. En speelse, opgewonden verwondering over de Sint en zijn Pieten.

Het Packhuys bevindt zich op de begane grond in De Barones en is geopend van 19 november tot en met 3 december op zaterdag en zondag (12:00 – 17:00) en op woensdag (13:30 – 17:00).

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
52 stemmen