Volledig scherm
Remco Stadhouders in zijn tiny house

Hartje Breda: Remco's 'tiny house'

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.  

Menig ander zou lekker op reis gaan of helemaal niets doen. Remco Stadhouders, docent design & multi-media aan het New man College, besteedde zijn zomer heel anders.
  Hij begon aan de bouw van zijn eigen tiny house, mini-huisje. Zat zes weken vrijwel non-stop in een boerenschuur, tussen Breda en Terheijden.
  Een tiny house wordt meestal op een trailer gebouwd, is mobiel. In de VS is het concept hot, in Nederland groeit de belangstelling. „Het is een reactie op de trend dat alles altijd maar groter en mooier moest zijn. Mensen willen kleiner gaan wonen. Dat is goedkoper, kunnen ze vijf keer per jaar op vakantie of minder werken. Of ze willen groener en duurzamer leven.”
  Stadhouders motivatie ligt op een ander terrein: „Ik werd verliefd op het idee vanwege de design-aspecten. In Amerika zag ik veel standaardontwerpen en dacht: dat kan leuker.”
  Dit jaar werd hij 40... „Maar het is echt geen midlifecrisis-ding hoor.” Toch is het nogal wat, ervaring met bouwen had hij totaal niet. „Ik dacht dat ik dit wel zou kunnen. En wil je doorzetten, dan moet je gewoon die trailer kopen, dan kun je ook niet meer terug.” Door de Nederlandse wetgeving kun je een tiny house niet zo maar ergens neerzetten. Wat gaat hij ermee doen als hij klaar is? Ermee toeren, als ware het een luxe caravan? „Heb je mijn auto gezien, een Fiat 500. Die past in het huisje in plaats van andersom… Nee, ik denk eraan om het op een boerenerf of boerencamping neer te zetten.”
  Zo ver is het nog niet, er is nog veel werk te verrichten aan zijn schattige huis op wieltjes.
  Wat hij ermee gaat doen, waar en hoe, is van later zorg. (JH)

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen