Volledig scherm
© Steven van Beek

Hartje Breda: real live trouwceremonie in de Waterstraat

BREDA - Mascha van Kakerken staat in de deuropening van De Avenue. Ze is BABS, een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en is nu in vol ornaat gekleed. Ze kijkt lichtelijk bezorgd door de Waterstraat. ,,Het is niet zo druk binnen, het valt wat tegen. Zou het misschien te maken kunnen hebben met het klunen?”

In De Avenue heeft ze Beleef je Bruiloft georganiseerd. Daar zal ze vanmiddag een ‘real live trouwceremonie’ organiseren, om trouwlustigen te inspireren voor De Grote Dag. Want wat komt er toch veel kijken bij zo’n trouwfeest.

Een onderdeel zou bijvoorbeeld een photobooth kunnen zijn. Het lijkt op zo’n pasfotomaker die je veelal op stations ziet. ,,Bezoekers van een trouwfeest kunnen hier leuke selfies maken, die direct uitgeprint worden. Geen grote camera op je gericht, maar wat intiemer met een gordijntje ervoor. Zo kun je bijvoorbeeld het gastenboek visueel aantrekkelijker maken. Het is op die wijze leuker om erin te schrijven”, verklaart medewerker Mitch van Lach Je Lens.

Binnen verwelkomt Van Kakerken de bezoekers. Het zullen zo’n acht stelletjes zijn, verder zijn vooral aanbieders van taarten, trouwjurken, sieraden, fotografen en muziek aanwezig om het aanstaande huwelijksfeest net dat stukje extra cachet te geven. Want nogmaals: wat komt er toch veel bij kijken. Bijvoorbeeld wet- en regelgeving; hoe zit dat tegenwoordig? Voor Michiel en Stephanie, die voornemens zijn in september 2018 in het huwelijksbootje te treden, is het welkome informatie. ,,Wij willen graag ’s avonds trouwen. Uurtje of 7, gevolgd door een groot feest. Best origineel toch? We merken dat dat in Etten-Leur nu toch al moeite gaat kosten.”

Van Kakerken heeft het bruidspaar Dennis en Janine gevraagd hun huwelijk nogmaals mee te maken, puur als voorbeeld. De twee zijn in november al door haar getrouwd, maar zijn vandaag weer in hun huwelijkskleding gestoken om het nog eens dunnetjes over te doen. Van Kakerken gaat stap voor stap door de huwelijksvoltrekking; het bruidsboeket, de ringen, de taart, de locatie, de drank: alles komt aan bod.

Voor de buitenstaander een flink commerciële aangelegenheid, voor Michel en Stephanie een meer dan welkom middagje. ,,Als je gaat trouwen werkt het echt inspirerend. Het is goed om over bepaalde dingen in ieder geval na te denken. Bijvoorbeeld de taart: hier wordt gezegd dat je dat echt heel veel weken van te voren al geregeld moet hebben. Toch goed om te weten!”

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
217 stemmen