Volledig scherm
© Hans Withoos

Hartje Breda: Pinnen in Sri Lankaanse sferen

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Geld pinnen binnen de muren van het kantoor van de Rabobank aan het Kloosterplein is nog deze hele week een verassend exotische belevenis. In het pand is namelijk een schitterende expositie over Sri Lanka ingericht van de hand van fotograaf Hans Withoos.

De foto’s op de tentoonstelling ‘Proud People’ zijn net schilderijen, de Sri Lankanen stralen blijdschap uit, en vooral trots. Ze hebben allemaal iets gemeen: ze zijn lid van de microfinancieringsorganisatie Arthavida, partner van de stichting Sampath.

Deze uit vrijwilligers bestaande organisatie begeleidt diverse projecten in Sri Lanka om de allerarmsten te steunen op het gebied van microfinanciering en onderwijs. Sampath is een initiatief van het echtpaar Egbert Hendriks en Joke van Meerten uit Breda.

Hans Withoos bezocht eerder dit jaar in opdracht van Sampath en partner Rabobank Foundation het Aziatische eiland. De foto’s worden in beperkte oplage gedrukt op diverse formaten en zijn te koop. De opbrengst gaat volledig naar het microfinancieringsprogramma van Sampath.

De expositie, eerder deze maand geopend door burgemeester Paul Depla en de ambassadeur van Sri Lanka in Nederland, Adam M.J. Sadiq, is nog bij de Bredase bank te zien tot en met aanstaande vrijdag.

Een deel van de foto’s staat vervolgens komende zondag op het Issue Event bij autobedrijf Rüttchen aan de Ettensebaan. “Daarna gaat de expositie van Hans Withoos naar een galerie in Rotterdam, en vervolgens naar Rabobank-filialen in Utrecht, Waalwijk en waarschijnlijk Wassenaar”, aldus initiator Egbert Hendriks.

De reacties zijn tot nu toe heel enthousiast. “Binnenkort heb ik een afspraak met de burgemeester, hij zei dat hij ons wel aan vrijwilligers kan helpen. En Sri Lankaanse studenten aan het NHTV willen met ons een project opstarten.”

Alleen de verkoop van de foto’s kan wel nog wat beter, aldus Hendriks. ‘De traan van India’, zo luidt de fraaie bijnaam van Sri Lanka. Wie de sfeer van dit tropische eiland in huis wil halen en meteen een goed doel wil steunen, moet beslist een kijkje nemen. Bij de expositie of op de website. (JH)

Meer info: www.sampathfoundation.nl

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
779 stemmen