Volledig scherm
Vijf generaties samen op de foto. FOTO FAMILIE VAN GOOL

Hartje Breda: Overovergrootoma Nel fleurt op van baby Gigi

BREDA - De oudste is 92 jaar, de jongste 24 dagen. Vijf generaties, verbonden aan Breda, maar inmiddels over de provincie verspreid.

Overovergrootoma Nel Deckers is 92 jaar en woont in Ulvenhout, overgrootmoeder Marian Machielse-Deckers (69) woont in Breda, oma Conny van Gool (52) in Oosterhout, moeder Rachel van Gool (23) en baby Gigi Liv de Wijs (van 31 oktober 2016) in Eindhoven. "Afgelopen zondag waren we met z'n allen bij elkaar, toen konden we wat foto's maken", glundert de jonge oma Conny.

Overovergrootmoeder Nel fleurde helemaal op bij het zien van de kleine, vertellen ze. "Ze bevat niet alles meer, maar nu zag je ze genieten", vertelt haar dochter Marian. "Haar ogen zijn ook slecht, daarom trok ze de hele tijd de maxi-cosi naar zich toe om de baby toch te kunnen zien."

De oudste telg is baby's wel gewend. "Ze heeft zelf elf kinderen gehad, ik ben het oudste kleinkind. In totaal zijn dat er een stuk of 27", rekent Connny.

De eerste week was ze als apetrotse oma dagelijks bij kleine Gigi, nu wat minder, maar nog altijd minstens drie keer in de week. "Ze is twee weken te vroeg geboren en het was een zware bevalling, dus kon mijn dochter Rachel wel wat hulp gebruiken, Maar ze loopt nu alweer vrolijk rond."

Overgrootoma Marian heeft de kleine nu twee keer gezien. "Ze wonen te wijd weg, dat is best wel jammer. Ach, als ze maar veel foto's sturen is het ook goed."

Trots laten ze nog wat foto's zien. Maar wat is dat nou, Gigi in een PSV-shirtje...? "De vader van Gigi is Jordy de Wijs, selectiespeler van PSV. Vandaar ook dat ze helemaal in Eindhoven wonen."

Jordy komt nog weinig aan spelen toe in PSV 1. Waarom huurt NAC hem niet, dan kan Jordy met zijn gezin meteen dichter bij Gigi's oma, overgrootoma en overovergrootoma gaan wonen! (JH)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
489 stemmen