Volledig scherm

Hartje Breda: oude postkantoor wordt hip pop-up bio-proeflokaal

BREDA - Het oude postkantoor in Breda wordt een hip pop-up bio-proeflokaal. Gedurende zes weken kunnen liefhebbers er eten.

Op vrijdag 30 oktober 2009 sloot het gezichtsbepalende postkantoor op de Oude Vest. Sindsdien is er nog geen permanente bestemming voor het fraaie uit 1950 stammende gebouw gevonden.

Van 1 december tot en met 15 januari wordt het lege postkantooor omgetoverd tot een tijdelijk bio-proeflokaal, lezen we op grote banners aan de gevel. Het is een initiatief van De Smaakspecialist uit Bavel. Ravanello (Ralph Geerts) uit Breda, specialist in catering en pop-up-restaurants, zal het café-restaurant-gedeelte draaien gedurende die zes weken.

“We hebben één ambitie”, legt directeur commercie en duurzaamheid Maarten de Leng van De Smaakspeciliast uit, “en dat is mensen inspireren om lekker en biologisch verantwoord te eten. Onze roots liggen in Breda, vandaar dat we het ook mooi vinden om dit juist in hartje Breda te doen.”

Er is bewust gekozen voor een leegstaande locatie. “Dat rijmt met onze duurzame ambities, het is toch zonde dat het leeg staat. Een leeg pand is natuurlijk ook goedkoper qua huur. We richten het in met gebruikte spullen, zodat het een modern ogend, maar warm lokaal wordt.”

Mensen kunnen zich laten voorlichten, verantwoord voedsel kopen en natuurlijk proeven. Ravanello gaat zes weken koken met spullen uit Smaakspecialistwinkel, aangevuld met verse biologische groenten en zuivelproducten uit de eigen regio. De chefkok zal laten zien en proeven dat biologisch koken ook helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Vanaf vandaag, 22 november, kunnen mensen al plaatsen reserveren. Op donderdag 1 december volgt de officiële opening. “Van 17.00 tot 20.00 uur is dan iedereen van harte welkom voor een biologische beleving.”

Het proeflokaal, dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur, kan ook gereserveerd worden voor kerstborrels, bedrijfspresentaties, kookworkshops, nieuwsjaarsrecepties, enzovoorts.

De mogelijkheid staat open dat het pop-up-proeflokaal langer blijft bestaan dan 15 januari. Maarten de Leng: “Alleen als onze klanten duidelijk willen dat we langer doorgaan, doen we dat. Daarnaast is het zeker mogelijk dat we het een volgend jaar niet alleen in Breda doen, maar ook in andere steden. Want hoe meer mensen we kunnen inspireren, hoe beter.”

www.desmaakspecialist.nl

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
3'
0-0
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
1'
0-0
NapoliNAP
away logo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
723 stemmen