Volledig scherm
© Peter Vierenhalm

Hartje Breda: op naar de 18.000 deelnemers aan de Singelloop

BREDA - De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

De weg naar de Mols-parking staat deze zaterdagmiddag vol wachtend blik. De parkeerdrukte is groot. Zondag nemen duizenden deelnemers aan de Singelloop bezit van de wegen in en rond het centrum.

Het autoverkeer moet dan buiten het centrum een plekkie zoeken. Het aantal voorinschrijvingen voor deelname aan de 31ste editie van de Singelloop is groot: 16.500. Zaterdag en op de wedstrijddag zelf komen daar de na-inschrijvingen nog bij.

Op de eerste dag van de na-inschrijving in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan is het gezellig druk geweest, aldus een baliemedewerker van de Singelloop. „Het zal me niet verbazen als we 18.000 deelnemers halen. Dat zou een nieuw record betekenen.”

Het oude record staat op 17.700.

Zondag gaan de balies om 9.00 uur open voor een nieuwe lading na-inschrijvers. De eerste lopers (5 kilometer) gaan om 11.00 uur van start. Het loopfestijn wordt afgesloten met de familieloop (16.30 uur).

WhatsApp Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.  

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen