Volledig scherm

Hartje Breda: Ook de Sint heeft een ov-chipkaart

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Consternatie op de vroege vrijdagmorgen bij de Petrus en Paulusschool aan de Roland Holststraat. Een paar honderd kinderen waren in blije afwachting van Sinterklaas en zijn gevolg, maar uit de stadsbus stappen alleen wat Zwarte Pieten. Waar is de Sint? “Hij heeft de bus gemist”, sipt een van de Pieten.

Bus
Uw razende Hartje Breda-reporter gaat onmiddellijk op onderzoek uit en vindt al snel de Sint. Bij een halte. De goedheiligman bevestigt dat de bus net wegreed toen hij eraan kwam. “Ik ben ook geen twintig meer”, zucht hij, “die jongste Pieten kan ik niet meer bijhouden.”

Twee van zijn trouwe secondanten zijn wel bij hem gebleven. Vriendelijk zwaaien ze naar passerende auto’s en fietsers, wandelende kinderen krijgen een aai over hun bolletje.

Amerigo
We verbazen ons er een beetje over dat de Sint gebruik maakt van het openbaar vervoer. Waar is Amerigo, zijn paard? “Amerigo heeft een adv-dag, kan hij lekker aan de winterpenen knabbelen, die we in kinderschoenen hebben aangetroffen. En ik neem vaker de bus, hoor. Lekker warm en comfortabel.”

Trots haalt de Sint onder zijn mantel en tabberd vandaan iets tevoorschijn. Een ov-chipkaart, met zijn pasfoto erop! “Jaja, de Sint gaat met de tijd mee”, glundert hij en zegt ook nog eens dat hij een fan is van Hartje Breda. Daar zijn wij dan weer blij mee.

De bus vol verbaasde passagiers arriveert en de Sint stapt in. Op naar de wachtende kinderen bij de Petrus en Paulusschool. Misschien passen ze de tekst wel aan, van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ in ‘Zie ginds komt de stadsbus’! (JH)

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
726 stemmen