Volledig scherm

Hartje Breda: Ook bij Wolfslaar is het nat

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Na nog maar weer een natte dag vragen we ons af hoe het gesteld zal zijn met zwembad Wolfslaar. Het is vandaag geopend van 7 tot 11 en van 16 tot 20 uur. we banen ons een weg door de plassen op de Wolfslaardreef. Rond de klok van 17.30 uur is het erg rustig in het buitenbad. Een handjevol dapperen trekt baantjes in het diepe, het kinderbad is leeg. „Toch zijn er vandaag al zo’n 150 mensen geweest, de meesten ’s ochtends”, vertelt teamleider Willy Jacobs.
Ondanks de tot nu toe zeiknatte zomer vallen de cijfers van het buitenbad mee. „Vorige week donderdag was het goed weer, zaten we meteen aan ruim 800 man. En het aantal abonnementen is in vergelijking met vorig jaar met negen procent gestegen”, zegt ze tevreden. Van 2.082 naar 2267.
Het is of de duvel ermee speelt, maar prompt breekt de zon eindelijk dooor het duistere wolkendek heen. Twee dames duiken gretig in het water.
Voorlopig blijft het kwakkelen. Meer publiek lokken met evenementen kan wel, maar ook dan blijf je bij een buitenbad afhankelijk van het weer. Dus hoopt Willy op goedgezinde weergoden van 18 tot en met 22 juli (zwemvierdaagse, waarbij deelnemers uit vijf dagen kunnen kiezen), op 24 juli (zwemfestijn) en op 26 augustus. „Dauwzwemmen, vanaf 06.00 uur. Ik ben er dan al om 05.00 uur om kaarsjes rond het zwembad aan te steken. Dat is altijd zó leuk, en het wordt steeds drukker bezocht.”
Staat genoteerd in de agenda. En we zullen bij de heilige Clara een worstoffer brengen, om zo toch nog een warme, droge zomer af te dwingen. (JH)

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
622 stemmen