Volledig scherm

Hartje Breda: Na 3.0 seconden is het speeltje al gevlogen

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Een oproep op Nextdoor Zandberg: ‘Wie heeft een mini-drone gevonden in de Minister Nelissenstraat?’

De schrijver van deze noodkreet: Roger Peeters uit Lommel. Heu? Was die drone helemaal uit Belgisch Limburg komen vliegen?
Welnee, vrijdag (11-11) bezocht Roger zijn vriendin in Breda. Vol trots liet hij haar zijn laatste aankoop zien: een microdrone. „Niet groter dan een hand, maar mét een camera. Hij kostte maar 150 euro, ik vond het wel een leuk speelgoedje. U weet hoe mannen zijn, net kleine kinderen.”
De aanwinst moest natuurlijk in de tuin uitgeprobeerd worden! Zijn vriendin waarschuwde hem nog: ‘Lees nou eerst de handleiding, Roger...’ „Ach, zo moeilijk kan dat niet zijn, dacht ik. Maar ik deed iets fout en voor ik het wist, was hij buiten bereik van mijn zender over de daken heen gevlogen. Kwijt.”
Peeters noemt zichzelf ‘een kleuter van 65’, omdat hij zo ondoordacht te werk is gegaan. „Het model heet Micro Drone 3.0. Mijn zoon plaagde me daar al mee: ‘Je hebt er precies 3.0 seconden plezier van gehad’...”
In zijn oproep meldde Roger: ‘Zo lang de batterij het doet, branden er twee blauwe en twee witte lichtjes’. Zo lang... Dat klonk niet erg hoopvol. Maar het wonder geschiedde! Maandagmiddag kreeg hij een telefoontje. Van ene Niels, die bij Rogers vriendin in de straat woont, twee deuren verder. „Mijn drone lag bij hun in de tuin. Ik weet nog niet of hij het heeft overleefd, maar wil Niels toch hartelijk danken!” (JH)

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
784 stemmen