Volledig scherm
Medium Colinda in de Blaker Foto Freek de Swart

Hartje Breda – Medium Colinda in de Blaker

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Voor veel mensen is een geboortedatum de dag waarop de vliezen van je moeder toevallig braken. Medium Colinda liet afgelopen donderdag in gemeenschapshuis de Blaker zien dat je met de getallen ook overleden personen kunt opbellen.

Colinda blijkt al vanaf het begin geen zweverig medium. Op haast zakelijke toon vertelt ze hoe ze doormiddel van Kabbalah en numerologie contact kan leggen met het hiernamaals. In de zaal zitten veelal oude mensen die dolgraag iets willen horen van hun overleden dierbaren. Net als Char begint Colinda na het lezen van de geboortedatum te raden naar de overleden persoon.

De persoonskenmerken die het medium opnoemt worden vaak direct door de deelnemers herkent als typische karaktereigenschappen van wijlen zus of wijlen zo. het gaat hierbij om persoonlijke openbaringen als: "Hij was soms rustig, maar kon ook switchen naar ADHD" of "Zij hielp soms anderen, maar zorgde ook goed voor zichzelf."

Het medium helpt ook met medisch advies vanuit het hiernamaals, gevraagd en ongevraagd. Sommige mensen krijgen te horen dat ze minder medicijnen moeten nemen. Anderen wordt aangeraden om te stoppen met zwemmen. Een mevrouw die last heeft van haar knokkels krijgt van Colinda een handoplegging. "Als het morgen nou minder is geworden moet je bellen, ik kan dit ook via de telefoon."

Soms treedt Colinda erg in details wanneer ze een van de overleden persoon beschrijft. "Ik zie een statige tuinman aan je vaderskant." Vervolgens begint er een zoektocht naar deze tuinier om uit te komen bij een ver familielid die de persoon in de zaal alleen van oude foto's kent.

De zaal vindt het prachtig dat een verre achteroom die al 80 jaar dood is zich zo onbaatzuchtig bekommert om het wel en wee van een onbekend achternichtje.

Af en toe maakt Colinda een vergissing, mediums zijn wat dat betreft net mensen. Zo leest Colinda halverwege de avond een geboortedatum verkeerd op. Kabbalah-nummerlogisch gezien zou je kunnen denken dat je dan iemand anders aan de lijn krijgt daarboven.

Gelukkig heeft Colinda ook hiervoor een rationele reden: "De maakt niet uit, want het gaat uiteindelijk om de boodschap."

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
186 stemmen