Volledig scherm
duizendste baby Lieve © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Hartje Breda: Lieve is de duizendste baby

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Het werd een nek-aan-nek-race. Een tweeling kwam ter wereld als de nummers 998 en 999. Een ander kindje, geboren op 28 september - 22.30 uur, was 1001.

Maar Lieve, eerste kind van Sabine en Maarten Janus, is de exact duizendste baby geworden van wie de moeder een cursus zwangerschapsyoga gevolgd heeft bij Wonderbaarlijk, de moeder & kind praktijk in Breda. Ook geboren op 28-9-2016, maar dan al om 19.22 uur.

En dus ontving moeder Sabine gisteren een 1000-taart, bloemen en een gratis cursus babymassage van Kerstin Schuurink, die de praktijk runt. Sabine is vol lof over de begeleiding tijdens haar zwangerschap. „Het was heel ontspannen. Een erg leuke en hechte groep ook. Eigenlijk wilde ik nog niet bevallen, ik ging liever nog een keer naar yogales.”

De natuur was onverbiddelijk. Slechts 4,5 procent van de baby’s schijnt op de uitgerekende dag ter wereld te komen, en laat Lieve daar nou ook bij zitten. Het is een bijzonder kind.
Ook voor Kerstin. „Zeven jaar geleden ben ik ermee begonnen, eerst nog naast een andere baan. Nooit gedacht dat ik aan de duizend zou komen.”

„Ik ben gek op alles wat met ademhaling te maken heeft. En ontspanning. Veel aanstaande moeders kennen angst door al die horrorverhalen. Maar spanning zet je lijf op slot, terwijl er iets uit moet: de baby! Ook tijdens de zwangerschap is een ontspannen moeder fijner voor de baby. Dat voelt-ie meteen: ‘Yes, meer ruimte!’”

Trotse moeder Sabine is Kerstin in ieder geval zeer dankbaar. Eén ding weet ze zeker: „Ik wil nóg een kind.” (JH)

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen