Volledig scherm

Hartje Breda - Lang leve Bob Dylan!

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Uit de boxen schalt een prettig countryduet. Aan de muur hangen allerlei posters, in de kast staan vinylplaten en cd-boxen, van Bruce Springsteen tot The Beatles. Maar waar is Bob Dylan, de kersverse winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur?

“Dylan? Ja ik lashet ook net op internet”, reageert Joop van Gool laconiek. De eigenaar van platenzaak Roots Mail Music lijkt niet van plan om zijnwinkelals de wiedeweerga om te toveren in een Dylantempel. Het is ook niet zo dat het nu opeens bestellingen regent voor muziek van de als Robert Zimmermann geboren Amerikaan. “Dat is nooit zo, ook niet als een artiest overlijdt. Alleen Bowie en Prince waren uitzonderingen, na hun dood gingen de cd’s als warme broodjes over de toonbank. Binnenkort komt er wel een 36 cd-box van Dylan uit, 'The 1966 live-recordings' met liefst 296 tracks. Kost 140 euro. Voor de liefhebbers is dat natuurlijk een must.”

Joop zelf is niet echt een Dylan-adept. “Maar ik vond vooral zijn jaren ’60 -muziek wel goed. En verder het album'Desire' (1976) natuurlijk, 'Blood On The Tracks' (1975), 'Oh Mercy' (1989) en nog wel wat later werk. Ik was verrast toen ik hoorde dat hij de Nobelprijs heeft gewonnen, maar het is welterecht. Hij heeft met zijn teksten de muziek van de jaren ’60 absoluut omhoog gestuwd.”

Voor de foto halen we wat tweedehands Dylan-elpees uit de schappen en zetten die bij elkaar in de kast. Een klant komt binnen. Type Dylan-liefhebber is de hoopvolle gedachte dan meteen. Die komt vast voor ‘Blonde On Blonde’ op cd. “Eh, nee hoor", zegt ze. "Maar heb je toevallig de live-elpee ‘Johnny Cash at San Quentin’?

Die heeft Joop. Uitstekende keuze trouwens. (JH)

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
536 stemmen