Volledig scherm
Joost Dikmans stopt per 1 september met zijn café Gold op de Grote Markt. foto Rene schotanus/pix4profs

Hartje Breda: Joost stopt na 12,5 jaar met Café Gold

BREDA - De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Gouden tijden beleefde Joost Dikmans in zijn café Gold aan de Grote Markt. Toch heeft hij besloten om per 1 september, bij het koperen jubileum, met Gold te stoppen en zich volledig te concentreren op bodega Booze aan ’t Sas, die hij samen met zijn man Barry runt.

"Ik heb Gold precies 12,5 jaar gehad. Ik vond dit een goed moment om te stoppen. Ik zal best wat traantjes laten. De laatste zaterdag, de laatste zondag, woensdag de allerlaatste avond. Al die mooie herinneringen…"

Dikmans (50) was 24 jaar kapper. Af en toe stond hij bij café Oebele in de Halstraat achter de bar en ging daarom denken aan een combinatie van tappen en knippen op één adres. "Toch heb ik daar vanaf gezien. Ik vond het ook toen beter om me op één ding te focussen en dat werd Gold."

Op de plek waar vroeger het legendarische café Carina zat, maakte Joost ‘alleen maar leuke dingen’ mee. "Het is natuurlijk een mooie plek, tussen de gevestigde orde op de Grote Markt. Ik had een heel gemêleerd publiek. Drie, vier generaties kwamen binnen. En er was altijd ruimte voor gekke dingen. Tien jaar geleden haalden wij al een zwarte Sinterklaas binnen, je kon hier op de bar dansen, noem maar op. Geweldig was het."

Zeker nadat ze met Booze waren begonnen, begon het dubbele horecaleven toch wel zijn tol te eisen. „Ik wil graag mijn gezicht laten zien. Soms liep ik per dag wel tien keer heen en weer van Booze naar Gold en terug. Dan merk je toch dat de jaren gaan tellen”, zegt hij met een jongensachtige glimlach.

Op ’t Sas voelt hij zich thuis, hij woont er zelfs. Hij hoopt dat zijn vrienden en klanten van Gold ook daar blijven komen, zeker voor wat hij zelf noemt ‘de betere borrel’. Wat er met Gold gebeurt, is nog niet bekend. "Er is interesse", is alles wat hij weet.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen