Volledig scherm
Das Omen. © Steven van Beek

Hartje Breda – Horrorclowns op de najaarskermis!

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Halloween nadert gestaag en de angst voor het fenomeen ‘horrorclown’ neemt hand over hand toe. Zijn die vermaledijde engerds nu ook al in Breda opgedoken? Volgens de geruchten zouden er zaterdagavond drie in het spookhuis op de Bredase najaarskermis gesignaleerd zijn.

En dat klopt, bevestigt bedrijfsleider William van Beek van spookhuis Das Omen. “We kregen bezoek van een Oosterhouts bedrijf dat zich bezighoudt met horrorfeesten. Zij wilden zich in ons spookhuis laten zien aan publiek, ter promotie.” Tot voor kort waren horrorclowns sowieso onderdeel van Das Omen.

“Het is nu een mediahype, daarom hebben we het geschrapt. Ik merkte overigens geen heftige reacties zaterdag. Dit is een 6+-attractie, kinderen komen vaker huilend buiten. Dat was nu niet heviger dan anders.”

Het komt vaker voor dat derden zich, verkleed en wel, aanmelden bij Das Omen. “Mensen willen anticiperen, willen mee werken en zich laten zien. Regelmatig staan er dan ook zombies, spoken, horrorclowns of ander gepeupel op m’n stoep. In Den Bosch heb ik het ooit eens geweigerd, die zag er gewoon echt té eng uit. Maar over het algemeen vind ik het juist wel een leuke extra.”

Van Beek verwacht dat deze hype na Halloween wel weer zal gaan liggen. “Het wordt opgeblazen en dus zie ook ik een toename van horrorclowns bij ons. Men maakt het groter dan het is en dus wordt het ook groter. Of dat nadelig is voor ons spookhuis? Welnee, mensen vinden het nog steeds lekker om een beetje te griezelen. Zo’n clown past toch ook beter in deze setting dan op straat?”

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen