Volledig scherm

Hartje Breda: het treurige tennispark

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Honderden keren zijn we er al langs gefietst, en nu valt hij plots pas op. Omdat het ook op Wimbledon regent?

Aan de Zoete Inval, hoek Markkade, is het nou niet bepaald een zoete inval bij Tennispark Akzo Nobel. Ja, zo heet het echt, lezen we op een kotje naast het één baan bevattende complex. Chemieconcern Akzo Nobel zat tot en met 2012 op deze locatie en had blijkbaar een tennisbaantje voor het personeel, inclusief zitbankjes.

De baan is van gravel, maar ziet er nadat er vier jaar geen gebruik van is gemaakt meer uit als een grasbaan. Verder houdt iedere vergelijking met Wimbledon op, want in deze staat en met dit weer moet dit een van de treurigste ‘tennisparken’ ter wereld zijn.

Het AKZO Nobel-terrein is eind vorig jaar overgenomen door Schumacher Packaging & Display, dat nu nog aan het Spinveld gevestigd is en pas volgend jaar verhuist.

Hamvraag is nu: wat doet de Duitse golfkartonproducent met de tennisbaan? Opkalefateren, zodat het personeel zich in de pauze even Steffi Graf, Boris Becker of Kiki Bertens kan wanen? Of wordt de grond gebruikt om het bedrijf verder uit te bouwen? „Voor zover ik weet, zijn er geen concrete plannen”, zegt Peter Mathijssen, financial and human resources manager. „Onze directeur Luc Swaenen zit met architecten rond de tafel om te kijken hoe te verbouwen en uit te bouwen. Wellicht weet hij meer, maar hij is momenteel op vakantie.”

En vooralsnog onbereikbaar. (JH)

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
328 stemmen