Volledig scherm

Hartje Breda: 'Het lijkt wel een kunstwerk'

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

„Het lijkt wel een kunstwerk, vind je ook niet?”
De medewerker van Interboat Marinas uit Puttershoek kijkt tevreden naar de imposante stalen trap, die het voetpad van het Valkenberg verbindt met de 90 meter lange steiger, die de gemeente de pretentieuze naam Koningssteiger heeft gegeven.
De trap kromt fraai mee met de met gras bezaaide onderlaag naar beneden, richting singel. Het lijkt wel een beetje op zo’n van papier gevouwen muizenval.

Om de trap te bevestigen, zijn imposante stalen pijpen de grond in geslagen. „Tien meter diep, net als de aanlegpijpen bij de steiger. Ze kijken hier niet op een metertje pijp”, zegt de Puttershoeker, terwijl zijn collega nog wat laswerkzaamheden verricht.

Met het afronden van de installatie van de trap is het bedrijf, dat gespecialiseerd is in drijvende steigers, klaar in het Bredase stadspark. Maar daarmee is het project nog niet helemaal afgerond. „Aan de kant van de Willemsbrug gaan ze of de grond ophogen, of er komen leuningen. De gemeente vindt het begin van de steiger wat te hoog.” Inderdaad, daar kun je na een misstap een lelijke smak maken.
De koningssteiger is de meest in het oog springende en eerste van een groep van vijf steigers, die Breda erbij krijgt. Ook ’t Ginneken, Chassé Park, (mogelijk) de Seeligkazerne en het Haveneiland krijgen er volgend jaar een. De laatste vervangt de huidige Belcrum Beach steiger.
De steiger bij het Valkenberg is bedoeld voor de aanleg van kleine, kajuitloze bootjes, maar zeker ook voor ‘chillers’, die de waterkant verkiezen boven andere plekjes in het park. (JH)

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
31 stemmen