Volledig scherm

Hartje Breda: Het bedriegertje doet zijn naam eer aan

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Zijn naam doet hij in ieder geval alle eer aan. Al kan hij het zelf eigenlijk niet helpen. Feit is dat ‘het bedriegertje’, de fontein op het Kasteelplein, alweer niet op het beloofde tijdstip klaar is.

Dit jaar is al diverse keren geschoven met de opleveringsdatum. Meest recente bericht van de gemeente, het staat nog steeds op de website: ‘Op maandag 26 september start de gemeente met de werkzaamheden. Het werk duurt tot en met 28 oktober.’

Nou, mooi niet dus. Hekken, zandheuvels en stenen ontsieren ook op 27 oktober nog altijd een deel van het plein en achter die hekken wordt onveranderd hard gewerkt. “Morgen klaar? Nou, dat gaat echt niet lukken hoor”, meldt een van de mannen in een oranje pak met een oprecht verbaasde blik. “Rekent u voorlopig nog maar niet op de fontein. Direct komt de winter er tenslotte ook nog aan.”

Goed, moeten we maar wéér wat langer geduld hebben. En een echte ramp is het nou ook weer niet. Het idee achter de walk-in fontein is tenslotte dat deze het buiten spelen in de binnenstad stimuleert en dat de waterstralen bij hoge temperaturen zorgen voor verkoeling.

De naam ‘bedriegertje’ dankt de aanstaande attractie aan het feit dat op onverwachte momenten waterstralen op diverse plekken uit de grond zullen spuiten, en dat liefhebbers tussen die stralen door kunnen lopen, spelen of dansen.

Volgende afspraak april 2017 dan maar? In het lentezonnetje?

Dat moet toch wel lukken, of is die datum alleen maar bedrieglijk ver weg? (JH)

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
52 stemmen