Volledig scherm
Zo’n zestig Bredanaars die moeilijk ter been zijn kwamen op het evenement af met rollators, wandelstokken of ondersteund door hun partner. © Still uit YouTube-video

Hartje Breda: Goud voor iedereen bij rollatorloop Sprint (video)

BREDA - Vrijdagmiddag vond de vierde Rollatorloop plaats bij atletiekvereniging Sprint, georganiseerd door Betrokken Ondernemers Breda in samenwerking met onder anderen Surplus Welzijn. Zo’n zestig Bredanaars die moeilijk ter been zijn kwamen op het evenement af met rollators, wandelstokken of ondersteund door hun partner.

Er zat geen wedstrijdelement in, iedere deelnemer kreeg uit handen van wethouder Miriam Haagh een gouden medaille, gevolgd door live muziek.

Voor Sineád Power van Rollwithus, een stichting die opkomt voor mindervaliden, een ontroerende dag. “Het is heerlijk om die ronde te lopen met senioren, maar ook met leeftijdsgenoten. Hier zijn we allemaal gelijk, de sfeer is echt heerlijk.” Organisator Rombout Kerremans: “We hebben goede contacten met instanties en verzorgingshuizen, dus zijn er overwegend ouderen hier. We hopen dat we volgend jaar ook wat meer individuele rolstoelgebruikers kunnen bereiken, er zijn zoveel meer mindervaliden in Breda die hier ook echt een mooie dag zouden kunnen hebben.”

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
150 stemmen