Volledig scherm

Hartje Breda: Golden Girls?

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Een wandeling door tropisch Breda toont alle facetten van het leven. In de St. Janstraat staat een prachtige rouwkoets van en met Hans Joosen. In de Heilige Antoniuskathedraal is een rouwdienst aan de gang, vandaar. Luttele meters verderop duwt op de Grote Markt een jonge moeder neuriënd de kinderwagen met haar baby voort.

In het Valkenberg werken roadies zich in het zweet om het podium voor de 75 jaar oude nederrocker Peter Koelewijn in gereedheid te brengen, terwijl honderden mensen languit en lui in het kriebelende gras liggen.

Niet alleen in de Willemstraat, ook in de Emmastraat hap en inhaleer je nog steeds stof vanwege de renovatie van het station. Aan het eind van de Emmastraat slentert desalnietemin rond de klok van 16.00 uur een oranje-blauwe colonne richting Hotel Apollo. Zien we het goed? De nationale hockeyselectie aan de wandel!

Dit zijn mogelijk Golden Girls en ze lopen daar gewoon fris en fruitig aan de overkant van de stoffige straat in hartje Breda! Wow!

Maar waarom? Oh ja, natuurlijk, zij spelen vanavond (dinsdag) hun uitzwaai-interland tegen Spanje op het terrein van BH & BC Breda (aanvang 19.00 uur), voordat ze afreizen naar Brazilië voor de Olympische Spelen, waar de Oranje dames na 2008 (Peking) en 2012 (Londen) voor de derde maal in successie de hoogte trede van het podium hopen te bereiken!

Goh, wat zien ze er afgetraind en dus superslank uit!

Voordat we van de verbazing zijn bekomen, zijn ze alweer aan het oog onttrokken. Gezellig babbelend zoeken ze namelijk rap verkoeling binnen de muren van het hotel. Sportmaaltijdje en dan op naar het speelterrein. Aanvang 19.00 uur, wedstrijd afgelopen circa 20.30 uur. Wie weet, komen we ze vanavond nog tegen in het Valkenberg. Bij het optreden van Peter & Zijn Rockets…

Welnee, die vrouwen hebben een andere missie. Geen goudblond bier, maar een gouden plak. In Rio. Wel via Breda, kunnen we later vol trots zeggen. (JH)

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1068 stemmen