Volledig scherm
Koien zoeken verkoeling in de wijk Haagse Beemden Foto Nicole Roelands

Hartje Breda, Gezocht: verkoeling

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Het is woensdagmiddag.  Meer dan 30  graden in de stad én windstil. Dat komt niet vaak voor. De haven van Breda ligt vol met bootjes en ook bij Studio Dependance op de Havermarkt zit het terras goed vol. Daar kan je namelijk pootjebaden in kleine zwembadjes. 

Bij  de Asterdplas in de wijk Haagse Beemden is dat wel anders. Een handvol mensen houdt het daar maar vol. Dat is vreemd, want bij een waterig zonnetje is daar al snel een groot deel van de wijk te vinden.   Na wat rondvragen blijkt dat er een negatief zwemadvies is voor de plas. „Overige recreatie is toegestaan”, luidt een bord. Tja, wie gaat er met 32 graden en geen wind bij een recreatieplas zitten waar je niet in mag zwemmen? Een handvol mensen dus.    Ook maar weinig mensen weten Belcrum Beach te vinden op deze zonnige middag. Een plek die erg geliefd is bij mensen uit de wijk Belcrum, maar ook zeker bij andere Bredanaars. Enkel twee moeders met  kinderen trotseren de hitte  door onder een parasol te zitten op het stadsstrand.   Een voordeel voor die kids: ze hebben het zwembadje voor zichzelf. 

Volledig scherm
Asterdplas in de wijk Haagse Beemden Foto Nicole Roelands
Volledig scherm
Asterdplas in de wijk Haagse Beemden Foto Nicole Roelands

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
123 stemmen