Volledig scherm
de fontein van het Kasteelplein

Hartje Breda: fonteinen zijn ‘booming’

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

De aanleg is een paar keer uitgesteld. Eerst was september de deadline, toen 1 oktober, maar nu gaat het er dan toch echt van komen. Het Kasteelplein krijgt een waterspeelplek.

Het gaat om een walk-in-fontein alias een bedriegertje. Op onverwachte momenten namelijk spuiten de waterstralen op diverse plekken uit de grond, liefhebbers kunnen tussen die stralen lopen, spelen of dansen.

“Er komt een waterspeelplek aan het Kasteelplein om buiten spelen te stimuleren en de binnenstad mooier te maken. Tijdens warme dagen zorgt de waterspeelplek voor verkoeling en plezier”, meldt de gemeente. De werkzaamheden duren in principe nog tot en met 28 oktober.

Deze woensdagmorgen zijn mensen van installatiebedrijf Aquaco uit Elst druk bezig. Het waterbassin ligt al in de grond verankerd. Vandaar gaan leidingen naar de plek waar straks de hoefijzervormige fontein te bewonderen is, pal naast die waterbak. “Het is voor ons niet zo’n ingewikkelde klus. Ons werk zou er met een week wel op moeten zitten, maar daarna moeten de mensen van bestrating en andere bedrijven nog met de bovenkant aan de slag”, meldt een van de medewerkers. Zijn bedrijf heeft het ontzettend druk, fonteinen zijn blijkbaar booming. Misschien wel omdat klimaatbeheersing in binnensteden steeds meer een hot item is? “Oh, dat zou goed kunnen. Opvallend is het wel, we zitten echt in het hele land. Van Tilburg tot Enschede. En in Amsterdam, voor het gebouw van Heineken, hebben we ook een fontein geïnstalleerd. Nee, daar komt geen bier uit, gewoon water…” (JH)

Volledig scherm
de fontein van het Kasteelplein

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
90'+3'
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
90'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
RUST
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
706 stemmen