Volledig scherm
© Martijn Schraven

Hartje Breda: Fail in de Verbeetenstraat

BREDA - You had one job, je had maar één taak. Wie googlet op de Engelse term vindt een schat aan foto’s met verkeerd uitgevoerde taken. Hoe is het mógelijk denk je bij sommige juweeltjes. Een verkeersbord met een pijl naar links bij een rechts afslaande weg, kiwi’s in aardbeienverpakkingen en brandtrappen die eindigen in een blinde muur.

Sinds deze week kunnen daar een Bredaas plaatje aan toevoegen: De parkeerplaats met een lantaarnpaal in het midden. Niet één keer maar twee keer staat er een lichtpaal midden in het parkeervlak. De Verbeetenstraat is voorzien van nieuwe bekabeling, heeft rioleringswerkzaamheden ondergaan en krijgt meteen ook maar geheel vernieuwde parkeerplekken. Maar ja, een parkeerplaats met een paal in het midden is net zo nuttig als een scheet in een bubbelbad. ,,Ongelooflijk”, zegt Thorsten Willemstein, bewoner van een van de appartementen bij de hindernisparking. ,,Ik heb niet gezien dat ze hiermee bezig waren maar dat had ik graag willen zien.”

Als student stedenbouwkunde heeft Willemstein enig idee wat er fout is gegaan. "Óf de planning klopt niet, óf de tekenaar van het geheel heeft geen rekening gehouden met de plek waar de lantaarnpalen staan”, zegt hij. ,,Maar dan snap ik nog steeds niet dat het gewoon uitgevoerd wordt. Wat gaat er in zo’n stratenmakers hoofd om?” Vraagt Willemstein zich hardop af. Om daar achter te komen belden we met het bedrijf dat de bestrating uit heeft gevoerd. We spreken Johan. ,,Ja, ik weet het”, zegt deze. Ze zouden deze week de lantaarnpalen komen verplaatsen.”

Niets tussen te krijgen. Maar waarom dan eerst betegelen, dán openbreken om de lichtpalen te verplaatsen en vervolgens weer alles netjes dicht te gooien? Waarom dan niet even een weekje gewacht? ,,Dat gaat tegenwoordig niet. Daar is de planning veel te strak voor”, aldus Johan. Tja, dat is het dus. Hij heeft gewoon méér dan een job te doen.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
525 stemmen