Volledig scherm
Op het terras in Breda op vrijdag 3 februari 2017. Foto Steven van Beek

Hartje Breda: Eerste lente-tekenen!

BREDA - De man zit diep weggedoken in z’n lederen jas. Hij lijkt het toch te koud te vinden op het terras van De Markt, maar blijft moedig en standvastig zitten. Dit terras is dan nog verwarmd, maar hij zit waarschijnlijk iets te ver van de verwarmingspalen om dat te voelen. Voor hem staat een praktisch dood biertje, maar dat hij dit biertje op het terras gaat opdrinken lijkt vast te staan. Hij neemt een klein slokje.

De temperatuur is vanmiddag zacht, vooral als het zonnetje doorbreekt. Anders is het toch wat fris; we kunnen spreken van een twijfeltemperatuurtje.

Maar hey, het is vrijdagmiddag en dit is misschien wel de eerste mogelijkheid van dit jaar en wellicht voorlopig ook weer even de laatste: veel Bredanaars grijpen deze kans een terrasje te pakken met beide handen aan.

Een korte wandeling over de Grote Markt laat zien dat Café De Vulling goed gevuld is en dat ’t Hart van Breda qua terrasdichtheid toch wint.

,,Ons terras is meestal wel het populairste. Het is hier ook beduidend drukker dan vorige week vrijdag, zoveel is duidelijk”, reageert een serveerder van ’t Hart. ,,En opvallend: de witbiertjes met citroen vinden weer gretig aftrek. Dat lijkt me een overduidelijk teken dat de lente zich aandient!”

Het zijn woorden die toch goed aanvoelen. Her en der lopen al dames met rokjes. Goed, een dikke jas verwarmt het geheel nog en natuurlijk is de panty nog geen overbodige luxe, maar ook dit is een teken van de lente. Die staat deze vrijdagmiddag duidelijk aan de deur te kloppen.

De terrasbezoekers zitten nog veelal diep weggedoken in hun jassen aan hun biertje of warme drankjes te nippen, maar zij kunnen zeggen: wij zaten die 3 februari 2017 op het terras, te genieten van de eerste lentetekenen van het jaar!

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
894 stemmen