Volledig scherm

Hartje Breda – Een mysterieuze R op een parkeerplaats

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Kijkt u eens goed naar bovenstaande foto. Nee, niet links onderin, niet naar die steen die op een invalideplek duidt: dat is te verklaren. Toen onlangs op de begane grond in deze flat aan de Vuchtstraat een soort bewonersruimte gecreëerd werd, was er één probleem: er stond een fietsenrek voor de ingang. De oplossing was eenvoudig, het fietsenrek werd naar de invalideplek verhuisd, de invalideplek schoof een plekje op, het bordje dat daarop wijst werd een kwartslag gedraaid en het probleem was opgelost.

Alleen de steen ligt er nog, so what?

Nee, het gaat om die grote letter R, rechts in het midden. Wat betekent dat? Voor wie is deze parkeerplek bedoeld? Regelmatig is deze spot bezet. Soms door een rode auto, soms een zwarte; het lijkt derhalve geen gereserveerde parkeerplek. Navraag op Google leert ons niets. De R is klaarblijkelijk geen officiële verkeersletter, dus dan houdt het toch al bijna op.

Een gedachte dat het wellicht voor hulpdiensten bedoeld is? Kan. Geen idee. Navraag bij diverse gemeenteambtenaren die zich met verkeer bezig houden, levert ook al niks op. “Reserved?”, oppert iemand met al veel vraagtekens in zijn stem. “Het is volgens mij geen officieel symbool, heeft iemand het er gewoon zelf opgeklad?”, oppert een ander.

Nee, niemand heeft echt een verklaring. Ook navraag bij woningcorporatie AlleeWonen geeft geen uitkomst. “De R wordt meestal gebruikt om de ligging van een riool te duiden. Dat is dan gewoon een kleine steen met een R erop. Maar zo’n grote R?”, zijn ook zij verwonderd.

Er zelf op geschilderd. Het kan natuurlijk, het is de meest valide verklaring tot heden. Het lijkt er toch vrij strak en een soort van officieel op te staan. Wij geven nog niet op en willen een verklaring om onze eigen nieuwsgierigheid te bevredigen. Wellicht weet u het?

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
34 stemmen