Volledig scherm

Hartje Breda: Een kunstwerk van Christo in de Nieuwe Ginnekenstraat?

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Wat zien we daar nou toch! Kunst op de hoek van de Nieuwe Ginnekenstraat en de Godevaert Montensstraat?

Heeft Breda de wereldberoemde Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo - onder meer bekend geworden door het inpakken van Pont Neuf in Parijs - weten te strikken? Je zou haast gaan geloven in een dergelijke stunt, als je het met wit zeil ingepakte, monumentale pand van kledingzaak PaulPim ziet!

Maar nee, het gaat om onderhoud. Schilderwerk, geen kunstwerk, vertelt de verkoper van PaulPim. En inderdaad, als je dichterbij staat, zie je hoge steigers tegen de gevels aan staan. „Ze zijn nu een week bezig, het duurt nu nog zo’n drie weken.”

Veel hinder ondervindt de winkel er niet van. „En straks ziet het pand er mooier uit.” Of, zoals het ludiek is aangegeven op een pamflet: ‘Wij krijgen een nieuwe jas’.

Ook de buurvrouw, Maritza Bajic-Houthoff van cateringbedrijf Maritz Slow Food, heeft er niet echt heel veel last van. „Ze hebben me op mijn verzoek gelukkig ontzien met het plaatsen van de steigers.” En dus vinden smulpapen nog moeiteloos de deur van haar zaak vol lekkernijen.

De werkzaamheden aan de voorgevel worden verricht door onderhoudsspecialist Elk uit Wychen bij Nijmegen. Volgens projectleider Eric Bouwmans zijn de steigers à la Christo ingepakt om diverse redenen: ten eerste om de veiligheid van het winkelende publiek te garanderen. Op deze manier belanden bijvoorbeeld geen verfspatten op passanten. Ten tweede het weer. „Normaal doen we dit ’s winters, vanaf pakweg november. Dan is het een stuk behaaglijker werken voor de schilders. Vanwege het kwakkelweer hebben we er nu ook voor gekozen.” (JH)

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen