Volledig scherm

Hartje Breda: De wegwijzer aan de Weerschijnvlinder

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Eerlijk zeggen: wie van u had er al wel eens gehoord van de Weerschijnvlinder? En dan bedoelen we niet het gevleugelde beestje, de apatura iris (grote) of apatura ilia (kleine weerschijnvlinder), maar de fraaie, in de nabijheid van groen en water gelegen straat in Breda.

Hoewel de wijk Westerpark toch alweer zo’n twintig jaar geleden het levenslicht zag, kent nog lang niet iedere Bredanaar er de weg. Je verdwaalt heel erg gemakkelijk tussen al die prachtige vlindernamen, weten we inmiddels uit ervaring. Tijmblauwtje, Dagpauwoog, Icarusblauwtje, Zilvervlek, je kijkt je ogen uit. En zie dan maar weer eens uit dat labyrint te geraken, dat is bepaald geen sine cure!

Des te prettiger is het dat makelaar Lambregts uit Princenhage bij een bouwkavel aan de Weerschijnvlinder (987 vierkante meter) een wegwijzer heeft geplaatst: 1,5 kilometer naar Princenhage, 2,2 kilometer naar het centrum, 2,8 kilometer naar Breda CS en 2,8 kilometer richting de oprit naar de snelwegen A16 en A58.

“We plaatsen zulke wegwijzers sinds ongeveer een jaar. Maar alleen bij kavels, die te koop staan, niet bij huizen of bedrijfspanden”, zegt Rian Lambregts. “Het is praktisch en opvallend. En makkelijk voor mensen, die nog niet echt bekend zijn met de plek. Krijgen ze toch een beter idee van de locatie.”

Het idee is door makelaar Piet Lambregts zelf bedacht, zegt ze. Heel creatief en origineel. Maar toch even een zakelijk vraagje: levert het briljante idee ook wat op? “In ieder geval wel veel positieve reacties. Maar het is niet zo dat de verkoop van kavels sinds het plaatsen van die wegwijzers ineens heel veel harder gaat.” (JH)

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
102 stemmen