Volledig scherm

Hartje Breda: de schijnbewegingen van de Barones

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Winkelcentrum De Barones mag – zeker sinds de verbouwing van eerder dit jaar – een chique madame zijn in onze binnenstad, ze is blijkbaar ook ondeugend genoeg om het winkelende publiek in lichte verwarring te brengen.

De Barones telt drie ingangen. De hoofdingangen aan de Karrestraat en Lange Brugstraat, plus een zij-ingang aan de Nieuwstraat. Loop je binnen via de Lange Brugstraat, dan valt je oog meteen op grote doeken met uitnodigende teksten. ‘Iedere zondag open’ en ‘Welkom in De Barones’. Heel fijn.

Kijk je wat nauwkeuriger, dan zie je dat deze teksten in feite schijnbewegingen zijn, dat De Barones ermee wil verdoezelen dat de winkelpanden achter die spandoeken nog leeg staan. Dat wordt ons iets verderop ook eerlijk duidelijk gemaakt: ‘De Barones wordt vernieuwd”, staat er zwart op wit, én dat één van de zaken (voorlopig alleen) bereikbaar is via de trap. Met andere woorden, de facelift van mylady is nog niet vervolmaakt.

Precies midden tussen ingang Karrestraat en entree Lange Brugstraat hangt vervolgens een wel zeer opmerkelijke tekst. Van weerszijden ben je toch al een behoorlijk aantal winkels in bedrijf tegengekomen, maar toch lees je dán pas de boodschap: ‘De Barones is open…’

Laten we het er op houden dat dit onder de categorie aristocratische humor valt. En dat zodra de nog leegstaande panden gevuld zijn met aanlokkelijke boetiekjes, warenhuizen en andere neringen met enig cachet, deze tekst weer verwijderd wordt. Want zeker van een zo stijlvolle winkelpassage mag je toch verwachten dat ze haar klanten een beetje serieus neemt. (JH)

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1118 stemmen