Volledig scherm
Muziekmaken met zijn allen: "Het is iedere keer een feestje." FOTO JOHAN WOUTERS/pix4profs

Hartje Breda: De prachtige muzikale passie van Doe Maar Mee

BREDA - De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Rick telt af: "1, 2 - 1, 2, 3, 4." En daar gaan ze, de leden van muziekgroep Doe Maar Mee. Van Varen, Varen en Tiritomba tot Tequila, het repertoire is breed. Muziek verbroedert, muziek maken is grensverleggend.

Doe Maar Mee bestaat uit mensen met een verstandelijke handicap plus in sommige gevallen ook een lichamelijke beperking, begeleid door zeven vrijwilligers - waaronder een muzikaal combo - en onder leiding van dirigente Antje de Jong van Nieuwe Veste.

Vanavond zijn ze met z'n vieren. Rick, Anne, Michel en Ewout. Cees, de nestor van de club, zou ook komen, maar voelde zich niet zo lekker. "Hij is al 85, maar doet het zó graag. Hij is er helemaal stuk van dat hij nu niet kan komen", vertelt Antje.

De Nieuwe Veste kent twee van deze groepen. Zo Doen We Dat oefent op dinsdagavond onder leiding van Jan Vos, Doe Maar Mee bestaat al meer dan tien jaar en heeft de woensdag als vaste avond. "We kunnen nog wel meer deelnemers herbergen, maar veel mensen weten niet eens dat wij bestaan", zegt Cees Schniermanni, vrijwilliger van het eerste uur.

Acht à tien muzikanten moet kunnen, zegt hij. Eén keer per jaar, aan het eind van de 30 lessen tellende cyclus, geven ze een spetterende uitvoering. Nu repeteren ze fanatiek. "Het is iedere keer een feestje", glundert Antje. Dat vinden de vier sterren ook.

Trommelaar Rick telt steeds af. Anne speelt quatremains op de piano met Antje, Ewout soleert als een Bredase Toots op de mondharmonica, Michel geeft bij het lied Kamelenverdriet een knap staaltje weg op de metalofoon en roept na afloop voldaan 'Yes!' Het plezier druipt er vanaf en ontroert. Muziek doet wonderen. (JH)

Meer info: nieuweveste.nl

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
526 stemmen