Volledig scherm

Hartje Breda: De parkeermetersticker en het verwenhuis

Via een een moeilijke parkeermeter en een slimme sticker belanden we in een 'speelhuis' aan de Speelhuislaan. Rara, hoe zit dat?

Heeft u ook al eens voor zo’n nieuwe parkeermeter gestaan? Zo een waarbij je het kenteken van je auto moet intikken en daarna nog een hoop handelingen moet verrichten?

Voelde u zich eerst ook wat onbeholpen, gegeneerd en vervolgens radeloos?

Het bracht iemand op het idee om stickers met een wat duidelijkere uitleg op drie meters in de Speelhuislaan te plakken. Geweldig!, vonden ze bij de gemeente, en via Facebook werd een speurtocht gestart naar de creatieve geest achter de stickers. Dat leverde een stroom aan reacties binnen, vooral van lieden die blijkbaar ook moeite met de moeilijke meters hebben.

Hartje Breda zocht mee en belandde bij Huize Sandra, ‘het lekkerste kamerverhuurbedrijf van Nederland’, op de Speelhuislaan. Eigenaar Ton Harnas blijkt degene te zijn die de stickers heeft laten maken en op de meters geplakt heeft. Een nobele actie, hij wil de medemens duidelijk niet alleen binnenshuis maar ook buiten verwennen.

“Ik zag zo vaak mensen voor die meter staan. Klanten, maar vooral ook oudere bewoners. Die automaten zijn zo gebruiksonvriendelijk. De gebruiksaanwijzing verdwijnt als je op de startknop drukt en dus moet je zeker zes volgende handelingen onthouden.”

Harnas is verbaasd dat het zo veel reacties losmaakt. “Ik heb die stickers al een week of twee geleden opgeplakt. Maar de gemeente heeft het maandag pas op Facebook gezet. Ik denk dat ze zich een beetje schamen. De gemeente had natuurlijk zelf zo iets moeten bedenken.”

Gemeentevoorlichter David Slager is heel blij met de actie van Harnas. “Dit soort goede en creatieve initiatieven moet je omhelzen”, zegt hij, geheel in de geest van Huize Sandra. “We gaan graag met meneer Harnas in gesprek en willen een soortgelijke sticker maken, die we op alle meters in de stad kunnen plakken.”

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
364 stemmen