Volledig scherm

Hartje Breda - De kermis komt eraan!

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Op het Chasséveld staan ze er al, de luiken nog omlaag. De kramen met suikerwaren, vis, gebak en Californian peanuts. Elders zijn mannen druk in de weer om de spectaculaire attracties op te bouwen. Op de achtergrond staan glazenwassers op hoogwerkers om de naburige appartementen aan de Claudius Prinsenlaan op te frissen. Ze lijken zo ook wel een kermisattractie.

Midden op de plaats waar normaliter honderden auto’s staan geparkeerd, heeft Duck City een plekje gevonden. De familie Terpstra uit Raalte is al druk bezig om de prijzen op te hangen. Dat zijn er heel veel, want bij deze kraam heb je altijd prijs. Het is een nostalgisch deel van de kermis: (plastic) eendjes vangen met een hengeltje. “Dat blijft het altijd goed doen bij de kinderen”, zegt een van de Terpstra’s, terwijl hij op een ladder klimt.

Tot en met zondag stonden ze op de kermis in Nijmegen. “Omdat het hier pas op vrijdagmiddag begint, hebben we de tijd om ons rustig te installeren”, zegt hij tevreden. Nu maar duimen voor hem en al zijn collega’s dat het weer hen dit jaar gunstig gezind is. Tot en met volgende week dinsdag lijkt het in ieder geval droog te blijven.

Intussen halen we thuis de grammofoonplaat van de Vlaamse crooner Louis Neefs weer van zolder. En draaien tot en met zondag 23 oktober dagelijks diens vrolijke, door ex-Bredanaar Peter de Vos geschreven liedje ‘Kermis in Breda’.

De kop van jut, de rupsbaan en de goochelaar, de echoput
Die zou je haast vergeten , je wilt niet eens wat eten
En van geen einde weten
Op de Kermis in Breda
 

kermis in breda muziek louis neefs

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen