Volledig scherm

Hartje Breda: Braderie Ginneken bruisend van start

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

De zomer nadert zijn einde, maar we willen nog lang geen afscheid nemen. Daarom koestert heel Breda de braderie Bruisend Ginneken.
Nog voor de officiële opening van de 48e jaargang is het al druk. Bij de dorpspomp zien we ze passeren: van joggers tot naaldhakken. Rollators, rokjes en kinderwagens Blije, jeugdige gezichten vanwege een op de kermis van het Schoolakkerplein veroverde trofee, lachende rimpels dankzij een ontmoeting met weleer.
Eén keer per jaar gebeurt namelijk het wonderbaarlijke. Dan verschijnen ze daar weer, als feeërieke fantomen. Nergens anders kom je ze tegen, behalve hier op die braderie in ’t Ginneken. Klasgenoten van de lagere school, geliefden van alweer o zo lang geleden.
Het weer werkt gelukkig mee, iedereen vlijt neer op een van de terrassen, bier en wijnen smaken ook midweeks al snel naar meer.
Het trio Nico van Wyk zingt 'The wind cries Mary', maar op de Markt is geen briesje te voelen. Het belooft een zwoele avond te worden.
Iets na de klok van zeven betreden Ginnekse kinderen het podium, samen met een illuster duo: de dag- en nachtburgemeester van Breda!
Kees Verdaasdonk heet namens de organisatie de hoge heren van harte welkom. Dagburgemeester Paul Depla knipooogt naar een ander festival als hij zegt dat ‘Breda barst van de evenementen’ en geeft rap het woord aan zijn collega, Ralph Behouden, prins van de duisternis. „Want de nachten in ’t Ginneken zijn nóg spannender dan de dagen.”
Zo is dat.Tot en met zondag bruist ’t Ginneken, overdag én tot in de kleine uurtjes. (JH)

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen