Volledig scherm

Hartje Breda: Biergarten zonder schlagers

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Het is vrijdagmiddag en een onrustig gezoem klinkt op de hoek van Veemarktstraat en Grote Markt. Het geluid komt niet van bofkonten, die al vroeg het weekend in mogen luiden. Het is een zwerm bijen (of zijn het wespen?) die zich rond de kruin van een boom verzameld heeft en veel kijkers trekt.

Terraszitters hoeven niet te vrezen voor een aanval, langzaam maar zeker vervaagt de krioelende, geel-zwarte myriade.

Wat verderop, bij Dickens & Jones, staan dienbladen met wel honderd glazen met bubbels klaar. ‘Happy hour’?, vragen we ondeugend. Nee, besloten feest. Bruiloft. We lopen door en zien dat net op tijd voor de weekendstappers de gerestaureerde wijzerplaten van de klokken op de Grote Toren weer op hun vertrouwde plekje zitten.

We kunnen kiezen, rechtsaf naar Eten op Rolletjes op het Kasteelplein of linksaf naar de Biergarten op het Kerkplein. We kiezen voor het laatste, een initiatief van Trophies Events en De Bruine Pij. Elke vrijdag tot en met 2 september is het tussen 16 en 22 uur feest. Lange tafels, desgewenst grote bierpullen met Duits tarwebier en live muziek.

Er zitten al vroeg aardig wat mensen. De meeste kiezen toch voor een beker (Belgisch) bier van een beschaafd formaat. De geur van barbecue en bier plus de strelende zon roepen associaties op met zalige Vlaamse zomerfeesten. In afwachting van de live muziek nemen we plaats, bijna op schoot bij de Grote Kerk.

Het heet Biergarten, dus worden we vast verblijd met schlagers, Holhacker Bub’n of een fijne Heino-medley, vermoeden we. Nee, het wordt een akoestisch, Engelstalig optreden. “Het is wel een middagborrel”, legt de barkeeper die keuze voor rustige klanken uit.

Begrijpelijk. En ook een zeer aangenaam begin van het weekend. Thank God it’s Friday is op een bord geschilderd. Daar is geen woord Duits bij, maar ook geen woord gelogen. Het belooft alweer een mooie avond te worden in hartje Breda. (JH)

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
322 stemmen