Volledig scherm
© Saminna van den Bulk

Hartje Breda: Appen over inbrekers

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Met WhatsApp gaan we de inbrekers afschrikken. Tenminste, wel als het aan Buurtpreventie Breda ligt. Met de kick-off van de BuurtApp-groep op het Tessenderlandt gaan de inwoners van de wijk Sportpark met elkaar de buurt in de gaten houden.

De gedachte erachter is simpel, maar doeltreffend: ziet u iets verdachts, laat het met een berichtje in de appgroep van uw buurt weten. Maar niet voor u 112 heeft gebeld. Zo moeten we volgens burgemeester Depla met ons allen werken aan de veiligheid van Breda. Want we staan er als alerte Bredanaren niet alleen voor.

Samen met de burgervader werd het BuurtApp Buurtpreventiebord gepresenteerd, om de inwoners van de buurt aan het appen te krijgen. In de wijk zien ze het wel zitten.

Want ook buurtbewoner Marjolein Smeur heeft wel eens wat verdachts gezien. Op haar recent gelakte kozijnen had iemand laatst een logo ingekerfd. Een signaal van de inbrekers, misschien? Ze waarschuwde de politie en de buurt. Toen bleek dat er vlak daarvoor was ingebroken in haar straat.

"Op zo’n moment was een buurtapp-groep ideaal geweest", aldus de dame. Ze gaat zeker deelnemen aan de appgroep van haar wijk, maar hoopt niet dat de buurt te enthousiast wordt van het medium: ,,Straks krijg ik twintigduizend berichtjes’’, lacht ze.

Voor wie in groten getale het nieuwe bordje wil bewonderen is er slecht nieuws. Hij hing er voor de show. Na de grootse presentatie werd het BuurtApp-bord meteen gedemonteerd. Maar niet getreurd: de bordjes worden nog deze week langs de toegangswegen van de wijk Sportpark geïnstalleerd. (SvdB)

Volledig scherm
© Saminna van den Bulk

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
457 stemmen