Volledig scherm

Hartje Breda - Aan de voet van de Grote Kerk

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Het is nog meer dan normaal een genot om door het Chassépark te lopen of fietsen. Het werkt ontspannend, die combinatie van groen en moderne architectuur, met aan de einder de torens van de Sint Antoniuskathedraal en natuurlijk de Grote Kerk.

Tot 30 oktober geeft Breda Photo het park nog meer kleur, verwondering. En kan je oog op een willekeurige vroege ochtend zo maar vallen op… Johnny Jordaan en Willy Alberti!

In hun glorietijd zongen deze alweer jaren geleden overleden Amsterdamse neefjes en nachtegalen met typisch Mokumse vibrato graag hoe ze vaak in gedachten hebben gestaan aan de voet van de Westertoren. In de Jordaan. Nu staan ze dus aan de voet van onze Grote Kerk. Honderd kilometer van daar waar hun wieg heeft gestaan. Ze staan hier in Breda ook nog eens op een gekke plek. Op een foto van de bekende Duitse fotograaf Ralf Mitsch (1967), die zijn passie voor tatoeages vertaald heeft in foto’s: een serie markante mensen vol lichaamsversiering.

Eén gefotografeerde man ziet er héél angstaanjagend uit. De reïncarnatie van een middeleeuwse struikrover: donkere blik, zwart-grijze baard en lange haren, het imposante blote bovenlijf helemaal volgekrast met fraaie en minder fraaie afbeeldingen. Prominent op de bierbuik, links van de navel, pronken die twee onverwachte gezichten uit een braaf verleden: Johnny en Willy. De Jordanese tranentrekkers uit de jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw zijn opeens rock-‘n’-roll. En dat allemaal in het Chassépark, aan de voet van de Grote Kerk. (JH)

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
49'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen