Volledig scherm
Nog niet alle plannen van de doorgaande route door Oudenbosch staan vast. Publiek boog zich woensdag over de tekeningen en dacht mee. Foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Hart Oudenbosch: rustig en groen

OUDENBOSCH - Zo'n metamorfose als Etten-Leur destijds zal het niet worden.

Toch krijgt het centrum van Oudenbosch de komende jaren een ander aanzien, te beginnen met de doorlopende route.

Die begint aan het Kuivezand en loopt via Zandeweg, Markt tot aan de Bosschendijk. Het hele tracé gaat op de schop. Asfalt wordt een kleurrijk klinkertapijt, sierperen worden vervangen door fraaie amberbomen en chicanes en wegversmallingen moeten het verkeer verder ontmoedigen.

"Fietsers moeten met een veilig gevoel door Oudenbosch kunnen rijden", zegt één van de vele omwonenden, die woensdag naar de inloopavond in het gemeentehuis kwamen. Op een wel tien meter lange tafel lagen de schetsen. Mensen verdrongen zich ook bij de panelen, waar de nieuwe verkeerssituaties en parkeervakken waren ingetekend.

Theo Nieuwlaat zegt dat er nooit genoeg parkeerplaatsen in het centrum kunnen komen. "Haal theater Fidei et Arti weg, daar is nooit veel te doen. Dan komt er voldoende plek vrij om alle bussen met kerktoeristen te laten parkeren." Over de toekomst van Fidei gaat het deze avond niet. Wethouder Frits Harteveld is zeer tevreden over de grote opkomst.

"Het leeft onder de mensen, dat zien we ook aan de reacties. Oudenbosch krijgt na het grote werk over een dik jaar een rustig en groen stadshart."

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
788 stemmen