Volledig scherm
Bezoekers bewonderen de Amerikaanse sleeën die tijdens de American Day staan opgesteld op de Markt in Kruisland. foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Harleys en Chevrolets sieren Markt in Kruisland

KRUISLAND - De blinkende motoren en Amerikaanse oldtimers op de Markt in Kruisland trokken zondag veel publiek. Bezoekers aan de eerste American Day genieten volop op en rond het terras op de Markt van kinderattracties, dansdemonstraties en een optreden van rock-'n-rollcoverband The Hot Dogs.

De American Day is een initiatief van Edwin Maas van café restaurant De Commerce, in samenwerking met de Harley Davidson Vereniging Roosendaal (HDVR).

"Edwin had geen ervaring met een open feest als de American Day", vertelt Wilbert Zagers, president van HDVR. "Wij hebben twee jaar geleden, tijdens ons vijfjarig bestaan, ervaring opgedaan met een geslaagde American Day bij ons verenigingshuis in Oud Gastel."

Er is grote belangstelling voor de Harley Davidsons van de vijftig leden. Nu staan ze stil, maar de vereniging gaat regelmatig op pad. "Ook met vrouwen en kinderen maken we iedere maand wel een rit, daarnaast zijn er spontane ritten."

Lees maandag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
815 stemmen