Volledig scherm
© Thinkstock

Hapje en drankje voor statushouders Prinsenbeek

PRINSENBEEK - De Prinsenbeekse kerken en het Keniaproject Prinsenbeek houden morgen in protestantse kerk Het Kruispunt een kennismakingsbijeenkomst voor de twaalf statushouders die sinds kort in de Eglantier in Prinsenbeek wonen.

Het wordt een ontmoeting met een hapje en een drankje voor de Syriërs en de vrijwilligers die hen helpen.

"Het is hartverwarmend hoe snel de vrijwilligers aan de slag zijn gegaan", schrijft voorzitter François Olsthoorn van de protestantse kerk in de uitnodiging. Na de komst van de statushouders is direct een eerstelijns begeleiding met negen vrijwilligers opgestart; voor elk huis zijn er drie buddy's. Er wordt volgens Olsthoorn al volop hulp geboden.

Daarnaast start een groep van elf vrijwilligers vanaf donderdag met taalles. De mannen zijn volgens de kerkbestuurder ontzettend blij met de hulp die wordt geboden en willen heel graag alle vrijwilligers ontmoeten.

Ondertussen zijn er vanuit de buurt nog wel bezwaren tegen de huisvesting van twaalf alleenstaande mannen in de drie woningen van Laurentius. De buurt bewandelt de formele weg van bezwaar- en juridische procedures. Eind juni hebben ze hun bezwaren toegelicht bij de adviescommissie bezwaarschriften van de gemeente Breda.

Die doet over ongeveer zes weken uitspraak. Afhankelijk van het definitieve besluit van de gemeente zullen buurtbewoners een juridische procedure starten. Zij waren verbaasd dat de twaalf er nu ineens allemaal wonen; ze hadden hierover graag meer informatie gehad, volgens het Buurtcomité.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
71'
0-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
75'
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
72'
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
895 stemmen