Volledig scherm
© Coen Hagenaars

Haperend bord suggereert gratis parkeren in Bergen op Zoom, 28 mensen toch op de bon geslingerd

BERGEN OP ZOOM - Een haperend matrixbord heeft zaterdag voor verwarring gezorgd bij bezoekers aan de Bergse binnenstad. Een van de vier borden aan de entree van de stad kondigde aan dat er tijdens Kunsten in de Monumenten twee dagen lang gratis geparkeerd kon worden in de stad, maar het tegendeel bleek waar.

Zeker 28 mensen die argeloos hun auto wegzetten zonder te betalen, troffen even later tot hun grote verrassing een prent van 61 euro aan onder de ruitenwisser.

Wethouder Yvonne Kammeijer (parkeren): "Op de borden stond aangekondigd dat het dit weekend Kunsten in de Monumenten was. Daaronder stond dat het zondag ook een extra koopzondag was en dat er dan gratis geparkeerd kon worden. Op het matrixbord aan de Burgemeester Stulemeijerlaan is de regel 'op koopzondag' weggevallen."

De onverwachte bonnenregen lokt veel kwade reacties uit. Bijvoorbeeld bij Sjef van den Broek van shantykoor De Batraven. Het koor hield zaterdag een korenfestival in de binnenstad. Van den Broek: "We zagen dat er die dag gratis geparkeerd kon worden, dus hebben we deelnemende koren laten weten dat ze gewoon met de auto konden komen. Ze zouden die toch overal gratis weg kunnen zetten." Minstens tien deelnemers aan het festival hadden prijs, zegt Van den Broek.

Volgens Kammeijer mogen de in totaal 28 mensen die een prent kregen die als niet verzonden beschouwen. "Alle boetes worden verscheurd."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
543 stemmen