Volledig scherm

Hans Hazenbroek (87) uit De Heen geslaagd voor staatsexamen Latijn

DE HEEN - Sommige mensen willen op hun oude leeftijd niks meer doen. Ze gaan op wereldreis, of blijven de hele dag achter de geraniums zitten. De 87-jarige Hans Hazenbroek is niet zo'n persoon. Hij is namelijk zojuist geslaagd voor het staatsexamen Latijn, een taal die wel eens wordt omschreven als oud en onnodig.

"Maar dat bestrijd ik!", zegt Hazenbroek gepassioneerd. "Juist aan die tijd moet veel aandacht worden besteed, we kunnen er nog zo veel van leren. Als je bijvoorbeeld de tv aanzet zie je alleen maar ellende. Maar dat was er in de oudheid ook al! En dan heb je nog de prachtige gedichten en teksten over de liefde... Ik kan hier uren over praten."

De van oorsprong Rotterdammer, die nu in De Heen woont, wil deze taal dan ook promoten.

"Ik ga een lans breken via kleine, geschreven teksten, om mensen bezig te krijgen met de oudheid. Maar hoe ik dat aan de man ga brengen weet ik nog niet."

Hoewel hij nu vurig praat over de taal, heeft hij deze passie niet altijd gehad. 'Pas' twaalf jaar geleden begon hij met een opfriscursus, naar aanleiding van zijn andere twee interesses, geschiedenis en schilderen.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1014 stemmen