Volledig scherm
Gezelligheid troef gisteren op het Wilhelminaveld. FOTO Chris van Klinken/Pix4Profs

Hans Dulfer trapt Palm Parkies in Bergen op Zoom af

BERGEN OP ZOOM - Tot en met donderdag 25 augustus zal het naar verwachting weer elke donderdagavond gezellig druk zijn op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Palm Parkies zorgt daar voor het zeventiende jaar voor openluchtconcerten.

Donderdagavond trapt de Dulfer Dance Band de nieuwe serie concerten af. De saxofoonvirtuoos Hans Dulfer speelde zelfs tussen het publiek en maakte met enkele dames een dansje. Vanwege de laagstaande zon werden er gratis zonnebrillen uitgedeeld. Maar voor het zover was had de organisatie al heel wat werk verzet.

"Wij zijn om tien uur met vijf mannen met de opbouw begonnen en om 18.00 uur kwamen daar nog 21 studenten uit Antwerpen bij", zei Sven Truyen die de leiding had. Met Bergen op Zoom werkt Palm Parkies volgens Truyen goed samen.

"Bergen op Zoom staat bij ons goed bekend. Maar de bezoekers op het Wilhelminaveld moeten wel beseffen dat 70 procent van alle kosten door de verkoop van drank moet worden gedekt. Brengen ze zelf drank mee of gaan ze ergens anders drinken, dan hebben wij een probleem."

Voor het eerst konden bezoekers gebruik maken van betaalkaarten. Op die kaarten kan geld worden gezet om consumptiebonnen mee te betalen. Een bon kostte dan 1,40 euro. Er werden ook consumptiebonnen tegen contante betaling verkocht. Wie dat deed betaalde 1,70 euro voor een bon.

De betaalkaarten kunnen ook in andere Nederlandse plaatsen waar Palm Parkies openluchtconcerten geeft worden gebruikt. Tot eind september kunnen de bedragen die op de betaalkaart staan worden teruggevraagd via de website van Palm Parkies.

Volgende week komt Peter Koelewijn naar Wilhelminaveld. Volgens Truyen is dat een grote publiekstrekker, hij verwacht dan ook een overbevolkte grasmat.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
790 stemmen