Volledig scherm
Buurtbewoners Bas Rijndorp en Koos Gouka zijn de overlast zat. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Hangjeugd terroriseert speeltuin in Bredase wijk Wisselaar

BREDA - Een speeltuin in de Bredase wijk Wisselaar is decor voor vernieling, brandstichting en dealers. De omwonenden zijn het zat.

Daar waar diverse mensen hun best doen om de speeltuin in de wijk te behouden, zien bewoners van de wijk Wisselaar de speeltuin aan de Veurnestraat het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Hangjeugd maakt er alles kapot, sticht brand en dealt drugs.

Volgens buurtbewoners Bas Rijndorp en Koos Gouka zat de leefbaarheid in de wijk net weer in de lift. Voortuinen werden bijgehouden en er heerste saamhorigheid, maar van dat laatste is nog maar weinig over. De oorzaak: de nieuwe speeltuin.

Sinds april is de speeltuin aan de Veurnestraat verplaatst, dichter naar de straat toe. Niet veel later, op Koningsdag, wordt in diezelfde straat de 3-jarige Nassim doodgereden. Die eerder nog in de bewuste speeltuin aan het spelen was. Nu wil de gemeente de speeltuin veiliger maken door er hekken weg te zetten.

"Maar waarom moet de speeltuin blijven? Dit is een 60 plus buurt en kleine kinderen maken amper gebruik van de speeltuin", vertelt Rijndorp. Zelf laat Rijndorp zijn kleindochter niet spelen in de speelplek. De glijbaan is kapot, de rekstokken zijn te hoog en de rest van de speeltoestellen zijn vies of vernield. Ook ligt er regelmatig rotzooi in het zand.

Wijkagent
De betrokken wijkagent herkent deze problemen niet. "Ik heb sinds het verwijderen van de schommel geen enkele melding vanuit de buurt ontvangen over jeugdoverlast, vernielingen, brandstichting of wat dan ook. Ook vanuit buurtpreventie Wisselaar heb ik geen wanklanken ontvangen."   Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk benadrukt dat bewoners direct 112 moeten bellen als er vandalisme plaatsvindt.

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van woensdag.

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen