Volledig scherm
© Thinkstock

Handbalfeest in Heerle beleeft sportieve dag

HEERLE – Vijftienhonderd handballers, honderden toeschouwers, scheidsrechters en vrijwilligers. Het 45ste handbaltoernooi in Heerle kon voor HV Heerle zondag niet meer stuk. Zeker niet vanwege het prima weer.

Wedstrijdleider Ankie Pellis is halverwege het toernooi al dik tevreden over het verloop. ,,We hebben dit jaar 140 teams die op negentien velden in totaal 336 wedstrijden spelen. We moeten teruggaan tot de toernooien die we in Wouw speelden voor die aantallen. We hebben teams van de tweede divisie tot recreanten. Dus voor iedereen is er wel iets te doen of te zien”, vertelt ze. De teams komen uit Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en België. Vooral voor de Rotterdamse teams is het interessant om hun krachten eens een keer te meten met de Zeeuwen en de Belgen. ,,In Rotterdam leeft handbal heel sterk. De clubs komen met veertien of vijftien teams naar Heerle”, weet Pellis.

Het terrein ziet er feestelijk uit met kraampjes, spelershoeken die vol staan met klapstoelen, tassen en drankjes. Aan kleuren ook geen gebrek. Spelers in shirts in allerlei kleuren van de regenboog spelen er wedstrijden, oefenen met hun trainer nog wat doelschoten of liggen in het gras bij te komen van een net gespeelde wedstrijd. Niet alleen de handbalvelden van Hv Heerle zijn deze middag in gebruik, ook de voetbalvelden van HSC’28 zijn tot handbalveld omgetoverd. Dat is het werk van Lucas Heijnen die daar drie dagen werk aan heeft gehad en meteen is uitgeroepen tot ‘vrijwilliger van het jaar’.

Hv Heerle heeft ook gezorgd voor kraampjes waar de spelers en supporters terecht kunnen voor fruitsticks, broodjes, suikerspinnen, poffertjes en zelfs handballen. En de jongste kinderen zijn de hele dag in touw in een binnenspeeltuin met springkussen en apenkooi.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
EINDE
0-2
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
946 stemmen