Volledig scherm
Het is zwaar werken in sommige van de tuinen. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

'Halve oerwouden' aangepakt op Tuinendag in Roosendaal

ROOSENDAAL - "Jij hebt weer daglicht", zegt Gijs Bullens tegen Nicole Baljet. Vrijwilligers hebben net een metershoge bamboestruik uit haar tuin verwijderd. Bullens werkt bij Wonen+, de vrijwilligersorganisatie van WijZijn Traversegroep, en organiseerde gisteren de Roosendaalse Tuinendag. Zo'n twintig vrijwilligers trokken in twee teams lang dertien Roosendaalse tuinen.

"De laatste tijd krijgen we veel aanvragen voor tuinklussen, maar dat bleken soms halve oerwouden te zijn. Niet te doen voor een of twee vrijwilligers", legt Bullens uit. "Zo is het idee voor de Roosendaalse Tuinendag ontstaan. Met vrijwilligers van Wonen+, De Helpende Hand en Stichting SAHR pakken we die tuinen nu een keer goed aan. Natuurlijk ook in de hoop dat de bewoners het hierna, eventueel met hulp, zelf kunnen bijhouden."

Wonen+ zet vrijwilligers in voor uiteenlopende klussen, variërend van huishoudelijk werk en administratie tot maatjesprojecten. Bullens: "Wij zijn er voor de mensen die lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn om die dingen te doen, geen geld hebben om het uit te besteden en ook niet beschikken over een sociaal netwerk."

Hij is erg blij met alle medewerking: de gemeente Roosendaal voert het groenafval af, taxi De Groen zorgde voor de busjes en het Wapen van Roosendaal schenkt na afloop een borreltje. Hij hoopt van de Tuinendag een jaarlijks terugkerend project te maken.

Lees zaterdag meer in BN DeStem over de Tuinendag

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
765 stemmen