Volledig scherm
Marc Gunter wil zijn passie voor de loopsport geen verslaving noemen. "Maar als anderen het die benaming geven, prima." foto peter van trijen/pix4profs

Halve marathon Roosendaal: 'Bijna verliefd op zijn schoenen'

ROOSENDAAL - De langste afstand liep Roosendaler Marc Gunter al eens in Barcelona en Rotterdam. Parijs staat nog op zijn lijstje. zondag start hij voor de elfde keer in de halve marathon van Roosendaal.

"Het mooiste is dat je eerst de stad uit loopt en daarna weer in. Dan wordt het alsmaar drukker langs de kant", zegt Marc Gunter, die de halve marathon in zijn Roosendaal zondag onder de 1 uur en 20 minuten wil lopen.

Lange adem
Gunter is een man van de lange adem. Hij is bijna verliefd op zijn loopschoenen die hij vijf keer per week aantrekt. De ene keer rent hij tien, de andere keer twintig kilometer.

"Ik doe alles op gevoel dus het kan ook meer of minder zijn."

Meestal gaat de 51-jarige Roosendaler 's morgens, want in de avond werkt hij als chef-kok. Gunter legt een verband tussen zijn werk en het hardlopen: "Op een drukke avond moet je zorgen dat tachtig gasten binnen anderhalf uur hebben gegeten. de drukt bouwt zich op. Tijdens een hardloopwedstrijd schroef je het tempo ook geleidelijk op."

Verslaving

Een verslaving? Zo wil Gunter, die de marathons van Steenbergen en de Brabantse Wal binnen twee weken liep, zijn passie voor de loopsport niet noemen. "Maar als anderen het die benaming geven, prima", zegt de Roosendaler, die bijna drie decennia geleden in Nieuw-Zeeland voor het eerst kennismaakte met de olympische afstand.

Halve marathon van Roosendaal. Zondag 26 juni; finish: Markt; 15.15 u: 4 Engelse Mijl, 16.30 u: 10 km en halve marathon;

Meer info: www. halvemarathonroosendaal.nl

Lees zaterdag meer in BN Destem

Volledig scherm
Infographic Halve marathon Roosendaal
  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
700 stemmen