Volledig scherm
© Thinkstock

Halloween op Mattemburgh wordt 'gruwelijk mooi'

HOOGERHEIDE – Halloween op landgoed Mattemburgh in Hoogerheide wordt nóg veel groter dan vorig jaar. "Toen kregen we tot onze verbazing duizend bezoekers. Die waren dermate enthousiast dat ik gerust durf te zeggen dat we nu mikken op het dubbele: tweeduizend."

Dat zegt Frank van Akkeren, beheerder van landgoed Mattemburgh. Organisator van het evenement dat dit jaar op zaterdagavond 29 oktober plaatsvindt, is wederom Merijn Oerlemans.

Het is de derde keer dat het landgoed zich leent voor het avondlijke griezelfestijn. "Vorig jaar zijn we door de website eventplanner.be uitgeroepen tot grootste halloweentocht van Zuidwest-Nederland", geeft Oerlemans aan.

In de lift
Halloween in Nederland is nog lang niet zo populair als in Amerika, waar het vandaan komt. Toch denken Oerlemans en van Akkeren dat de belangstelling hier nog in de lift zit. "Wij pakken Halloween heel anders aan dan in Amerika", legt Van Akkeren uit.

"Daar lopen ze het liefst met afgehakte hoofden rond. Dat is niet wat wij willen. Hier maken we er iets moois van. Vandaar het thema van dit jaar: Halloween Mattemburgh Gruwelijk Mooi. Dat houdt in dat wij de mooie kant van dit landgoed samenvoegen met de mysterieuze kant. Als het donker is, heb je hier weinig nodig om het spannend te maken."

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1200 stemmen