Volledig scherm
foto ANP

Halderbergs college tast nog eens in de buidel voor niet-commerciële evenementen

OUDENBOSCH - Het college van B en W van de gemeente Halderberge wil organisatoren van niet-commerciële evenementen ook in de komende jaren steunen.

Eerder werd besloten dat die organisaties vanaf dit jaar al moesten betalen voor de inzet van de buitendienst en materialen. De gemeente wilde op die manier kosten besparen, maar eind 2015 werd dat besluit met een motie en twee amendementen teruggedraaid. Daardoor kunnen organisatoren van niet-commerciële evenementen ook dit jaar nog gebruik maken van materialen als dranghekken en vlaggenmasten, en verzorgt de buitendienst de wegafzettingen.

In diezelfde motie gaf de raad het college de opdracht om een voorstel te maken voor 2017 en de jaren daarna. Het streven was 'een scenario te vinden met een juiste balans tussen gemeentelijke dienstverlening en zelfredzaamheid van de verenigingen'. Het college denkt dat gevonden te hebben, door de aanschaf van twee aanhangers met dranghekken en tien afvaltonnen op te nemen in de zomernota 2016. Die materialen zullen gratis beschikbaar worden gesteld aan de organisatoren van niet-commerciële evenementen. Ook blijft de buitendienst de wegafsluitingen regelen.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
784 stemmen